mandag, november 09, 2009

S U S H I for dinner


Trykk på bildet for å få det større!
Her er nemlig bevis på at jeg kan lage sushi fra neesten scratch! Sist vi lagde sushi, se innlegget her, brukte vi en pakke med alt man trengte, men denne gangen kjøpte vi inn alle ingrediensene selv. Har jo ikke laget wasabien akkurat da men..shit, så sterk den var!! Alt vi hadde kjøpt inn var av merket "Blue dragon", og var ganske fornøyd..Det eneste er ingefæren som sikkert burde vært skylt i vann litt før vi spiste den. Min kjære ba om sushi-kremmerhus; men fikk visst en sushi-baguett! Da ble han jo hvertfall mett, hehe..

Bilde av måltidet: og nei-vi har fortsatt ikke ordentlige spisepinner i hus, så her har vi tatt det vi har :-S


Vil du ha oppskriften..? Det er faktisk veldig enkelt! På Meny fikk vi faktisk kjøpt alt vi trengte;(bortsett fra spisepinner) Wasabi, Noriflak, Sushi-ris, Sushi-soyasaus og Sushi-eddik. Inni hadde vi agurk, tynne biter av paprika, løk, purre og crabsticks..

Først må risen skylles i kaldt vann til vannet blir klart. Deretter lar du risen ligge i vann i ca. 20 minutter. Deretter kokes risen under lokk til vannet er helt fordampet. Så lar du risen stå i ca. 10 minutter.

Varm opp 2 spiseskjeer med sukker + 2 spiseskjeer med sushi-eddik til sukkeret har smeltet. Bland det så med risen. Så kan man begynne med å legge et lite lag ris over noriflakene. Legg noriflaket oppå en sushi-bretter som du dekker med plast så det ikke blir max uhygienisk..Dryss gjerne sesamfrø over risen. Man skal skimte norien gjennom risen, så et tykt lag er ikke nødvendig!

Deretter snur du norien slik at ris-siden blir liggende mot plasten på sushi-bretteren. Legg det du vil ha i sushien ca. i midten. Rull norien ved hjelp av sushi-bretteren og press litt samtidig, slik at risen virker som lim mot norien, og den ikke går i oppløsning når den skal spises..Ikke legg FOR mye inni sushien..da henger den dårligere sammen.

Ta litt wasabi oppi soya-sausen og spis! Ta litt ingefær etter hver sushi-bit for å nøytralisere den forrige smaken..Har jeg glemt noe nå..? Hmm, troor ikke det, men det er bare å spørre! Lykke til!

1 kommentar:

  1. SV: Uff ja. Jeg tror nettet kommer til å være sprengt:/ Men men, da får jeg bare kjøre som et svin over til kjøpesenteret. Hmm:P

    SvarSlett

Spamming og usaklige ting slettes. Sånn ellers er du fri til å kommentere som du vil :-)