fredag, november 06, 2009

N E G L E L A K K: dens historie


"The nail file"
...sjekket ut en ganske god artikkel om litt av neglelakkens historie på style.com, som kan anbefales! Her går historien fra Michelle Menard i 1920-årene som visstnok var den første til å introdusere og popularisere bruk av neglelakk. Max Factor kom med en liten rekke lakker i 1927, men trenden slo ikke helt an enda..I 1932 kom Revlon med prinsippet om å matche fargen på leppene og neglene, men med Rita Hayworth i spissen på 1940-tallet tok salg av neglelakk endelig av.

Mary Quant's mod-trend kom i 1966 med hvite negler som matchet klærne, og året etter kom svart neglelakk som var "forbeholdt" tøffe rockere som Lou Reed. Et steg framover finner vi Joan Collins på 1980-tallet som hev seg over akryllnegle-trenden og Uma Thurman i Pulp Fiction med sine dyp rød-brun-lakkerte negler..Og enda et hopp: Lady Gaga med det "next big thing" innen negler, Minx nails. En annen stor trend er matt neglelakk, her fra OPI, som jeg trooor kom i juli i år..? Jaja..for de som er interessert i negletrender, er denne artikkelen (slideshow) moro å lese!




2 kommentarer:

  1. Sv: Off ja, sånn er jeg og.. Det er skremmende mange praktiske ting på ønskelisten i år! Men men.. Da slipper vi å bruke penger på det selv;-)

    SvarSlett
  2. Denne hjalp meg faktisk med et skoleprosjekt jeg har på skolen :-) tusen takk !

    SvarSlett

Spamming og usaklige ting slettes. Sånn ellers er du fri til å kommentere som du vil :-)