Kakemennene ble nemlig litt for harde i kantene og litt (bare litt) for lite stekt i midten. Liker dem best ganske myke. Dessuten synes min kjære samboer at det var en smule for mye hornsalt i dem! Noe jeg er ganske enig i; siden det luktet hornsalt i hele huset etterpå. Så: note nr.2 to self: Bruk denne oppskriften neste år også, men kutt ned på mengde hornsalt og sjekk stekeinnstillinger!
Kakemannoppskrift:
- (8+ porsjoner)
- 100 gr Smør
- 250 gr Sukker
- 600 gr hv.mel
- 1/4 ts. kardemomme
- 5 ts. hornsalt
- 2 dl kulturmelk
Fremgangsmåte:
Rør smør og sukker hvitt.
Resten av ingrediensene tilsettes vekselvis med kulturmelk.
Stek kakene på 200 gr. i 8 min.
Rør smør og sukker hvitt.
Resten av ingrediensene tilsettes vekselvis med kulturmelk.
Stek kakene på 200 gr. i 8 min.
Hehe - minner meg om den gangen jeg var med en gjeng med konfirmanter og skulle lage julekaker. De hadde lest så totalt feil på oppskriften, jeg har ikke peiling på hvor mye hornsalt de brukte. poenget var iallefall at det luktet hornsalt over alt, og kakemennene smakte beiskt. Vondt i magen fikk vi også etter ganske få biter. Hehe. Mistet nesten lysten på kakemenn i over lengre tid. Men bare nesten :)
SvarSlettJeg liker ikke kakemenn! Eller julemanna som vi ser der jeg kommer fra. Jeg har faktisk ikke spist det på mange år, selv om mamma baker tusenvis av dem hvert år.
SvarSlett