lørdag, september 17, 2011

Sjokkis-sniker'n!

Du står i kassa i en eller annen matbutikk og skal stappe alt du har kjøpt oppi de ikke-miljøvennlige posene du har bedt kassapersonen om. Da du la alt du skulle ha i handlevognen mens du fremdeles trallet rundt inni butikken, flommet lykkerusen gjennom kroppen da du la helgens SJOKKIS i handlevognen. Dette har du ventet lenge på... Å igjen få oppleve sjokoladens herlige søthet og...vel..sjokoladesmak, etter (kanskje) en hel ukes (bare kanskje altså) fravær av sjokolade i heimen. Endelig!

Bilde herfra

Du kommer hjem, litt heseblesende etter å ha bært 4-5 fullstappede handleposer med mat fra bilen og inn i huset. Mat; og SJOKKISEN som skal fortæres i en gnavlende symfoni av kakao, sukker og herlige tilsetningsstoffer. Kanskje ikveld eller imorgen..? tenker du lykkelig. Eller kanskje litt ikveld og litt imorgen kveld? Forlenge helgen liksom..?


Posene pakkes ut og innholdet plasseres på kjøkkenbenken etter kategori og hvor det skal videreplasseres. En nagende tanke brer seg. Hvor er sjokoladen blitt av..? Med panikk i blikket tar du en overkikk over fangsten, men finner den ikke!! Hvor i huleste, heiteste #/%=!?"# er den????


Du finner den ikke. Den er borte vekk. Du kan ikke erindre å ha sett den da du pakket alt ned i posene etter kassa. Du husker du la den på samlebåndet, men den må ha forsvunnet en plass mellom ukjøpt og kjøpt. En plass mellom samlebåndets begynnelse og slutt. Sånn ca der hvor KASSAPERSONEN biiiper alle varene inn. HVA har skjedd??


Alternativ 1: Sjokolade-trollet som sitter i en sprekk i kassa-apparatet har sneket seg usett fram, snappet til seg sjokkisen og løpt inn igjen før kassapersonen har fått med seg noe som helst. Der sitter den og; bokstavelig talt, godter seg.

Bildet fra Little Big Planet

Alternativ 2: En kjemisk reaksjon som oppstår når reddik møter skallet på den (livsfarlige) avocadoen, har gjort sjokoladen usynlig. Dette er en fremdeles uoppdaget effekt, men kan få fatale konsekvenser når noen endelig observerer den.


Alternativ 3: Ikke for å være frekk, men hvem tror vel på sjokolade-troll og uoppdagede kjemiske reaksjoner?? Det var KASSAPERSONEN! Han/hun biiipet inn sjokkisen, plystret litt og...gjemte den! Det vil si; la den diskret rett etter kassen, der den halvveis ligger i skjul for en når en pakker alle de ørtiførti varene man har kjøpt. Man konsentrerer seg jo om det som ligger nedi enden av samlebåndet og deromkring. Det vet disse kassapersonene, etter flere års observasjon. Faktisk har de innrammede diplom på pauserommet sitt; ikke med "Månedens ansatt", men "Månedens sjokkis-sniker". Som premie får de 2 pakker After Eight, OG all den sjokkisen de har klart å snike unna. I tell you pipels; det er en konspirasjon!


Jeg er bitter. Som den observante leser har forstått, har dette skjedd meg nylig. Igjen. Sist handlet det om en rull med Smil. Denne gangen var det en Atkins-sjokoladebar som gikk tapt. Ikke gadd jeg kjøre helt tilbake til butikken heller. Kassapersonene har tatt det også med i sin beregning. Sin kalde og umennesklige beregning; blottet for hensyn til søtsugne, stressede mammaer som bare vil komme seg hjem og i hus med sitt gretne barn, og fylle kjøleskapet opp.


Det blir nok enda en tur til butikken idag. Vi mangler blant annet egg. Denne gangen skal jeg følge grundig med. IKKE legge reddiker sammen med avocado, følge nøye med etter sjokolade-troll OG ni-stirre på sjokoladen mens den biiiipes og sendes videre på samlebåndet til den ligger trygt i kjøpt-enden og handleposen min....GOD HELG!

6 kommentarer:

  1. Å nei, noe må redde helg!! Tenk om hele butikken på mystisk vis er helt sjokoladefri da? Likte alle alternativene;)

    SvarSlett
  2. *fnis* haha, konge.

    jeg tror svaret er ganske lett, jeg. du må begynne å kjøpe større sjokolader til helga.. de har vanskeligere for å forsvinne. ;)

    SvarSlett
  3. ..og ja, pysjen fikk vi hos ei veninne som hadde vært i england! så vet ikke helt hvor den kommer fra, gitt! kan sikkert søke på superbaby på internett og finne noe da! :D

    SvarSlett
  4. Hahahaha! Fantastisk skrevet :D

    SvarSlett
  5. Helt klart, enig med k.: store store sjokolader vil ikke forsvinne like enkelt! Det er selvfølgelig eneste grunn til å kjøpe en stor sjokolade. (Ikke at du kan meske deg i store deilige mengder med fantastisk sjokolaaaaade.) Åh som jeg fikk lyst på deilig norsk melkesjokolade nå!

    SvarSlett
  6. Å nei kor kjedelig... Håper du klarte å få den med heim med andre forsøk.. Heheh...
    God helg!
    PS: Du skriver så bra!

    SvarSlett

Spamming og usaklige ting slettes. Sånn ellers er du fri til å kommentere som du vil :-)