søndag, januar 29, 2012

5 om dagen: Pizza!

Jeg tenkte vi skulle være skikkelig sunne denne lørdagen, og bare spise grønnsaker og sånne der sunne ting du vet.. Valget falt på pizza, som hvertfall i Junaiten er grønnsak. Et helt land kan ikke ta feil.

Vi gikk for supersunt pizzafyll fra Toro. Tror det stod at det var urter i det, og det vil jo kroppen ha. Håper jeg slengte i nok tomater (to stykker) til at pizzaen kan klassifiseres som grønnsak. Hva, er tomat en frukt sier du..? I tillegg hadde jeg en halv, oppkuttet chili, littegranne paprika og en halv løk oppi. Litt protein og fett må en ha, så da ble det karbonadedeig pluss mozarella og pizzaost. Min bedre halvdels pizzahalvdel ble pyntet med litt rallapenjå. Resultatet ble som følger:


Kobling
Men fra spøk (og mobbing av USA),
til brennende rallapenjå-alvor. Det var egentlig PIZZABUNNEN jeg skulle skrive om. Oppskriften fant jeg nemlig på bloggen til denne spreke frøkna som er skikkelig god på kjøkkenet. Jeg ble nærmest i ekstase da jeg så oppskrifta, for den kan jo brukes til aaalt! Jeg ramser opp eksempler: lefse...mmm...burrito...mmm..rullekake..mmm..loffskive..mmm..og pizzabunn! Oppskriften er så enkel og grei som dette (jeg hadde meg en dyr tur på helsekosten..men med så lite mengde som skal i oppskriften kan jeg lage lefser og pizzabunner til jeg dør. Eller generelt begynne å bake mer..Hvis du har god tid og dårlig råd (eller bare gniten med pengene dine) kan du bestille fra det store utland. F.eks iherb):

2 egg
2 eggehvitter
2 ss bakepro (eller proteinpulver)
2 ss mandelmel
1-2 ts fiberhusk
3-4 ss vann


Man visper sammen de 2 eggene og blander med det tørre + vannet.. Eggehvittene stivpisker man og blander så inn. Deretter smøres denne fluffy massen en får utover et bakepapir. Og så stekes herligheten på 160 grader i 20 minutter. Neste gang jeg lager dette skal jeg ikke bruke varmluft.

Som pizzabunn bør en nok i tillegg ha oppi litt salt og kanskje chilikrydder, for det ble lite smak på bunnen. Dessuten smakte den litt egg, og ga lite tyggemotstand. Oppskriften kan absolutt brukes til å lage pizzabunn mener nå jeg...det blir smak og behag. For den som måtte bry seg har den ca 300 kalorier (jada, her er det slankern, blehrk). Lager man dette som lefse kan man f.eks bruke kanel og sukrin oppå. Kanskje sjokolade- eller vaniljeprotein i selve røren, kardemomme eller sukrin hvis man vil ha det søtt.. Jeg har bestilt kalorifri sjokoladedip (!) fra berømte iherb, og skal smøre dette all over en lefse når herligheten ramler ned i postkassa..NARHHMMMM (brøle..) som Lina sier.

10 kommentarer:

 1. Du er så flink!! Og pizzaen så fantastisk god ut! Den håper jeg dere spiste med god samvittighet! :-)) Siden du har funnet oppskriften på, er en av mine favoritter. Hun skriver bra, ser helt smashing ut, og har så mange flotte oppskrifter! :-) Hun sprer motivasjon rett og slett!

  SV:
  Ja, ikke sant det er utrolig? Vi må vel ta med i beregningen at bildene er "pyntet på", men alikevel! 63 år! :-)

  Åå, i og med at det ikke er jeg som trekker vinnerne, så er fingrene hardt krysset for deg!! :-)

  Ha en super dag!

  SvarSlett
 2. Sååå snadder ut!! Hvorfor liker menn nesten alltid best sånne sterke ting?:P Bruker alltid salat til pizzan vi! Og chips av og til:P Jeg ble supersulten av bildet ditt, og holdt nesten på å dø da jeg klikka meg inn på linken din. Fyyyyyyyyy!!

  SvarSlett
 3. hmm den pizzaen så fristende ut og det er ikke middagstid ennå engang! Kanskje vi skulle lagd en sunn midtukes pizza her i huset... Ingenting er som midtukeskos! Ha ha for et morsomt ord.

  SvarSlett
 4. Arg, her sitter jeg og sulter ihjel over en kaffe siste timen på jobb, og går fra hambruger hos Siv - Annette til pizza hos deg!! :/ "Heldigvis" mistet jeg litt lysten da jeg så oppskriften på bunnen din, hehe! Nå var jeg fordomsfull, unnskyld - jeg har aldri prøvd lavkarbo - pizza, men jeg har ofte hørt fra andre også at disse smaker mye som egg, og det syns jeg ikke passer i denne sammenhengen. Når jeg en eller annen gang klarer å bli kvitt alle kakene jeg har bakt opp, og dermed fristelsene i heimen, skal jeg finne tilbake til min sunnere livsstil uten sukker og hvetemel - og DA skal jeg bake lavkarbo - pizza, men med mer mel enn dette, tror jeg!

  Super tirsdag til deg:) :)

  SvarSlett
 5. Nam- nå fikk iallefall jeg vann i munnen! Kanskje deigen kan brukes til rosa pepperkakehus også?;)

  SvarSlett
 6. sv: Ikke jeg heller, før de kontaktet meg. Med unntak av Anine Bing sine klær, er blingo veldig fargesprakende. Syns det er skikkelig kult rett og slett. Digger å kle opp Brage i masse farger <3 Beklager at jeg svarer så sent altså, har bare vært så veldig sliten den siste uken at jeg ikke har orket å gjøre så mye med bloggen. Håper du har hatt en fin dag <3

  Nam, pizza er digg!

  SvarSlett
 7. Mmmm.... Pizza! Digg!

  SvarSlett
 8. Det hørtes lurt ut. Vi er ikke akkurat på slankern, men prøver å kutte ned på melprodukter (og andre produkter) av helsemessige grunner. Men pizza må vi ha en gang i blandt. Iallefall de helgene vi har jentene og skal ha familiekveld. Så kanskje jeg skal prøve meg på denne pizzabunnen neste gang :)

  SvarSlett
 9. MINST 5 grønnsaker på EN pizza, NOT BAD, not bad at all! ;)

  Håper du fikk posten din! XD

  SvarSlett
 10. Den pizzaen så kjempe god ut.=) Fikk lyst på pizza nå faktisk:!) hehe
  SV;Har ikke fått noe svar ennå.Men kanskje jeg får svar på jobbintervjuet på mandagen:D

  SvarSlett

Spamming og usaklige ting slettes. Sånn ellers er du fri til å kommentere som du vil :-)