torsdag, januar 12, 2012

Sokk, sokk på gulvet der...

Sokk, sokk på gulvet der.
Hvem etterlot deg her..?
Er det noen små
som ei ville ha deg på
og som heller vil trå
på et teppe?
....Hengeleppe....
når sokken igjen må på...Siden sist har faktisk Lina holdt sitt aller første bursdagsparty. For anledningen hadde hun bakt baby-cakes. Hun forsynte seg selv grådig av dem, skal vite. Nom:


Selve fødselsdagen er faktisk imorgen (FREDAG DEN TRETTENDE! Iiik..hehe), men vi måtte ta det litt på forskudd. Masse pakkesanger før den store dagen var ikke et minus, synes Lina..Det må nesten komme et eget innlegg viet til alle lekene hun har nå, for det er massssse! Hun arver fra både her og der, og stemmer ryktene, så venter det en hel sekk med nye, brukte leker til henne snart!

Baksiden av medaljen ved å fylle ett år, er ettårs-kontrollen. Med vaksinen. Den siste resten av difteri-stivkrampe-kikhoste-polio-hib og pneumokokk-vaksinen (phu!). Så nå er det bare EN vaksine igjen (MMR) før snuppa begynner på SKOLEN! Det er jo noen år til altså menneh..tiden flyr gitt.

Også litt "dagens skryt": Linas gå-uten-støtte-rekord er nå på svimlende 11 skritt. WOW, utbryter du vel nå. Det må være den flinkeste bebbisen jeg har hørt ommmm! Sorry, men alle foreldre liker å skryte av barna sine. Jammen det er jo ikke skryt, jeg bare sier det som det er. Nix, det er skryt. Unger flest er faktisk ganske ordinære, med mindre de heter Albert Einstein. For foreldrene derimot, er de det mest unike, fantastiske tilfellet av et menneske de har sett. Lina er øyenstenen min, ufattelig flink på alle måter og ferdig med det, hehe ;-)

.....Og med det minner jeg på at det bare er EN måned til morsdag. Håper min fantastiske datter (pappa?) klarer å figurere ut at jeg ønsker meg en MAMMA-kaffekopp. Sånn at jeg kan utføre nyttårsfortsettet mitt (som er å drikke mer kaffe enn i fjor..), med stil!

8 kommentarer:

 1. Gratulerer med dagen (om 30 minutter), Lina! Hipp-hipp-hurra! Superbaby! :D Og gratulerer til gullhøna som har vært mamma i ett år! Oj oj, sterke saker!

  Nå er det bare 2 måneder til, så sitter vi i samme situasjon her! Hjelpes, så fort et år kan fly forbi!!!

  SV: Helsesøster ja.. nei, hun er egentlig ikke fornøyd uansett hva jeg gjør. Jeg er jo sånn blanding for henne, ikke ung mor for jeg er jo 25, og ikke er jeg over 30 heller så da kan man vel ikke stole på meg. Føler meg alltid så undervurdert der jeg sitter hos henne. Hun sier liksom kort at "joda, det er bra du ammer enda MEN" og da tenker jeg det blir for teit. Har lest meg opp på akkurat det, og i teorien trenger ikke en baby annet enn morsmelk HELE det første leveåret. Det hadde jo ikke uansett vært aktuelt for oss, jeg vil lære Sophia å spise nå, Samtidig synes jeg det er bra å slippe å stresse om hun en dag ikke vil spise grøten sin (vi har hatt noen sånne perioder..), for om det ikke er jernmangel ute å går skal ikke det være et problem å ha absolutt null fast føde før de er ett. Så vi lærer og har det gøy vi, og det hjelper masse på matlysten hennes ser jeg! Jeg tar det utrolig piano med den matinga, for det viser seg også at når ungen er liten så gjør tidlig innført fast føde det vanligvis værre om man ikke overforer! Med andre ord er nøkkelen å amme mer, ikke mindre, for når man begynner å gi ekstra fast føde vil ungen vanligvis drikke MINDRE melk, og det er ikke bra for en baby under ett år, uansett hva hun dama sier. Jeg tror også at jeg er litt bitter fordi veninna mi ble fortalt at neida, hun skulle ikke amme før måltidene (ungen var vel sju måneder da) og mistet dermed melkmatlysten til ungen og sin egen melk. Veldig sårt for henne siden hun enda ville amme, og da ble jeg veldig skeptisk til alt jeg ble fortalt, selv om det ikke var fra samme helsesøster. Men jeg er skeptisk av natur, da.. Og jeg sier ikke alle disse tingene til helsesøster forresten, jeg bare nikker og smiler og sier mmhmm, for å krangle om amming og hvorvidt kroppen min kan mate ungen min gidder jeg ikke! Jeg setter pris på tilbudet vi får fra helsestasjonen, men til slutt er det jeg og mannen min som bestemmer hvordan vi skal gå frem med dette..

  Sophia veide 7680 eller noe, og problemet til helsestasjonen var alltid at da hun ble født lå hun på en kurve, så gikk hun opp en del og så gikk hun ned tilbake mot den originale kurven. Hun var bare 2880 ved fødsel, men bikket akkurat over 3000 gram da vi hadde hjemmebesøk, og da var hun vel en og en halv uke. Uansett vokser hun i sitt eget tempo, og sånn har hun alltid vært. Syntes selvfølgelig det var bra at hun skøyt litt fart de første seks ukene siden hun ikke hadde masse kjøtt på bena ved fødsel, men da hun senere strakk seg mer og la på seg mindre var de de som var stresset, ikke meg (vel, så lite en førstegangsmamma kan la være å stresse om slikt da..). Jeg har en multihandicappet lillesøster og jeg vet at mammaen min måtte inn og ut til veiing og hadde en HELT annen situasjon da hun var liten. En uke kunne hun gå opp 40 gram, en annen uke ned. Sophia har aldri gått ned i vekt, bortsett fra en gang da vi hadde en kjempebærsj før avgang og det bare hadde gått en uke siden siste veiing. Det som var ironisk med det var at det var uken etter kontrollen der helsesøster sa at vi måtte komme tilbake om en uke og snakke med en doktor om veksten hennes. Selv med vektnedgangen så han på henne i to minutter og sa at alt var bra. Usj, så mye stress for så lite altå! Synes det er bra at de tar opp ting, men de har vært så dårlig å se på helheten i situasjonen vår (har du sett mannen min? tynn som ei FLIS, og selv om ikke jeg er sånn (aahahah) så hadde jeg veldig lik vektøkning som S da jeg var baby..).

  Haha, ja, denne slår alle romanrekorder tror jeg. ;o ehehem...

  SvarSlett
 2. meeeer kaffe?? Gratulerer så mye med dagen Lina! Du løper nok fra mamma før du vet ordet av det;)

  SvarSlett
 3. Gratulere med dagen til lina:)

  SV;"My week with Marilyn" hadde premiere idag,så den kommer nok til å være å kinolerrettet et par uker til regner jeg med:)

  SvarSlett
 4. sv: Tror det er en tann nummer tre på gang nå som gjør at han er så veldig urolig om dagen, i tillegg til at seksmånedersmaten ikke metter nok lenger. Håper det går seg til og at tannen snart kommer.

  Fy søren de muffinsene så gode ut!

  SvarSlett
 5. Kjenner meg så utrolig godt igjen når du skriver at alle foreldre synes egne barn er de mest fantastiske som finnes! Husker på fødeavdelingen for 4 år siden, så mange unger men ingen var så fin som min, hehe.. Enda godt det er den veien og ikke motsatt;) Gratulerer så mye med babybursdag, cupcakes`a så smashing ut! Neste gang det er bursdag her skal jeg jammen kline til jeg også med cupcakes, eller bare kjøpe de? Time will show! ;)

  SvarSlett
 6. Gratulera med overstått til lina!!!

  SvarSlett
 7. SV;Det er det:) Ha noe å se tilbake på :) På TVNORGE har de kommet til at episode 4 sendes den kommende søndag.

  SvarSlett
 8. Gratulerer med vel overstått til Lina! :D
  De muffinsene så kjempegode ut, forstår godt at hun forsynte seg av de ja :)
  Apropos Albert Einstein; han gikk ikke før han var rundt to år og begynte ikke å snakke før han var 4 år, så foreldrene var visstnok litt bekymret for om han var litt treg.. ;)
  Håper Lina koser seg med arva leker!

  SvarSlett

Spamming og usaklige ting slettes. Sånn ellers er du fri til å kommentere som du vil :-)