tirsdag, januar 04, 2011

Blogg-kavalkade del 2: Blogglesning!

De siste årene har jeg vært innom temmelig mange forskjellige blogger. Mye dårlig; men heldigvis også mye bra synes jeg. Som jeg skrev i min fantastiske blogg-kavalkade del 1, var det i 2009 at jeg virkelig begynnte å lese blogger, og å skrive masse selv. Mote-, sminke- og rosa-blogger var det det gikk i. Deretter lette jeg i større grad etter personlige blogger, mat- og interiørblogger. Dette innlegget er en liten reise gjennom mange av favorittene...

Mange av motebloggene jeg tilfeldigvis kom innom, f.eks ved å tråle innlegg på blogglisten, ble startet av fjortiser som var ute etter å skrive minst mulig, og høste mest mulig respons. Jeg er i utgangspunktet ikke fan av laaange avhandlinger av innlegg (som det du leser garantert kommer til å bli, huff!), men innlegg med ett bilde av en halvnaken dame og kanskje en veske man nesten ikke ser, er i mine øyne et ganske stusselig innlegg. Såkalte inspirasjonsbilder..NÅ skal det endel til for at jeg blir inspirert av slike innlegg. De kjeder faktisk vettet av meg, med mindre de har det lille ekstra.

Noen blogger som har nettopp det
, og som jeg fremdeles ser innom en gang iblant (hvis jeg er i motemodus), er f.eks Yvan Rodics Facehunter. Bildene er alltid bra, og er av alle mulige rare og pene folk, fra alle mulige rare og pene steder i verden..I like. Andre blogger jeg føler kommer litt i samme kategori er The Sartorialist og Jak and Jil. Enda en er The Cherry Blossom Girl. Såvidt jeg husker var alltid bildene på denne sistnevnte bloggen, veldig søte og tandre med rosa og pudret tyll og barnlige detaljer som hovedtema.. Jeg fikk faktisk lyst til å bruke sånne farger selv, men gjorde det ikke siden jeg er så heldig at pudderfarger får meg til å se helt blass ut, blærk. I det siste (eller noe sånt..vet ikke siden jeg ikke har lest bloggen hennes på leeenge) har damen bak bloggen brukt mer svarte farger; nesten litt Dita von Teese-stil. I like; men jeg går ikke innom denne bloggen mer enn kanskje en gang i halvåret nå for å være pinlig nøyaktig. Men; fint tips til de som liker moteblogger og trenger inspirasjån. Am-lul er en 4. moteblogg jeg liker. Hun er original og rett og slett kul. Punktum.

Bloggene nevnt ovenfor
er alle blogger som er godt kjente, og det synes jeg de er med rette! En annen moteblogg, skrevet av en voksen dame og som jeg har nevnt før er Annemas Sense of Style..Dessverre sluttet hun å blogge om mote, noe jeg fremdeles synes er litt dumt, muh! Den nye supermat-bloggen hennes Sense of Life leser jeg en gang iblant.. Living Doll er en annen moteblogg jeg syntes var moro å følge med på. Hun var (og er fremdeles) frekk, morsom og med en uanstendig dyr garderobe. Snikleser den fremdeles en gang iblant. En annen blogg jeg må innrømme å sniklese er Kristine Fargeriks blogg. Med innrømme mener jeg at jeg blir litt flau på hennes vegne over hvor materialistisk hun kan virke. Luksusfellen, here we come! I det siste synes jeg hun har blitt litt mer personlig, og jeg har funnet ut at jeg har sans for smaken hennes. Samtidig er jeg litt bekymra..hvor mange ysl-ringer trenger man egentlig..? Husker sånn smått et innlegg der hun skrev om at kjøpingen hennes faktisk var et problem. Hadde jeg turt å gitt henne et råd (og vips her kommer det!), så ville det vært spar pengene du tjener, så du kan kjøpe deg leilighet istedet! Det er kun et velment råd, som ikke er ment å være slemt..Hun er jo en søt jente og alt det der.

Hmm, hmm...et par andre blogger sånn ca i motesjangeren, som jeg har lest og sånn noenlunde har sansen for enda er f.eks Blondinbella. Bloggen hennes gir meg ikke så mye, og jeg tror mest av alt jeg leser den fordi jeg liker å snoke..hehe! Leser til tider bloggen til venninnen hennes Angelica; som jeg har skrevet om før, fordi jeg liker stilen hennes. Får vel også nevne Silje Bredesen her. Selv om jeg ikke er noen svoren fan, tar nysgjerrigheten over til tider, og jeg må se innom. Så stusselig er nemlig jeg..reine stalkertendensene! Det føles som hun driver snikreklame til tider må også nevnes..EosEosEosEos. Sånn, der gjorde jeg det også.

Nitrolicious er verdt flere titte-innomer, og skriver mye om alt som har med mote å gjøre. Purseblog er en skikkelig veskeblogg og mykporno for veskeglade jenter (deriblant meg..). For nyheter på neglelakk-fronten; sjekk ut All Lacquered up! ...Litt reklame må Therese bak TulleTrolle få..Denne jenta er en selvlært, kjempeflink sydame som lager nye klær av gamle klær (og som går i klassen min)! Til neste vinter tror jeg jommen det vanker smellfin ullkåpe til lille bollen i magen min, laget av nettopp Therese! Skal nevne kun en sminkeblogg her, siden dette var favoritten over alle rene sminkeblogger en gang i tiden..og det var Heidi Larsen. Bloggen hennes er bare blitt bedre og bedre synes jeg! Selv om jeg ikke er bloglovin-følger, så er hun hvertfall blant bokmerkene mine fremdeles..

En siste moteblogg jeg skal nevne er Monica in Vogue; en Bergens-dame som nå driver både med klær, hår og sminke. Hun er litt for mye..ehm..velge mine ord med omhu..fest-sminket etter min mening, og i så måte kanskje ikke et kjempegodt forbilde for yngre jenter, som jeg kan tenke meg utgjør en god del av leser-bestanden bloggen hennes innehar. Kles-smak og forretningssans har hun derimot plenty av tror jeg, og det er helt genialt av henne å skrive denne bloggen som gir henne god reklame både til salongen og klesbutikken hennes. Jeg har utrolig lyst på en Hale-bob-tunika når den tid kommer at jeg får plass i en slik!

Mote grenser til kunst. Derfor fant jeg meg også kunstblogger jeg likte (og liker fremdeles). Her kan nevnes My love for you is a stampede of horses. Hun er så kreativ at jeg blir flau over hvor lite kreativ jeg selv er. Samme er det med Color me Katie som jeg har nevnt i bloggen før. Denne damens katt er forresten helt gærn. Hvorfor kan ikke Marve være like tøff..? Milas daydreams (også nevnt før) er en morsom og kreativ baby-blogg jeg lusker innom iblant..

Etterhvert fikk jeg sansen for
interiør- og mat-blogger. Livs Rom var den desiderte favoritten, og skikkelig inspirerende. Dessverre sluttet hun å blogge om interiør. Som dere kanskje har sett vant jeg derimot en give-away på den nye bloggen hennes Livs Stil! Selv om den nye bloggen er helt ok, så savner jeg den gamle *surmule bittelitt*. Wabi Sabi Style må dessuten sjekkes ut, hvis du er interessert i interiør. I matsjangeren må Grys kjøkkenskriverier nevnes, siden jeg titter innom iblant..

..Bloggene som jeg leser jevnlig for tiden! Denne kavalkaden nærmer seg altså endelig slutten, wihu (poeng til den som fremdeles leser)! Innså tilslutt at bloglovin var utrolig mye mer greit å bruke enn å lagre alle blogger på bokmerker..heh. Her kommer mer eller mindre en oppramsing av bloggene jeg følger til dags dato. De som kommer lengst nedover er blogger jeg ikke har fulgt så lenge, og som er på prøvetid i bloglovinen min, hehe.

-Bloggen jeg har fulgt aller lengst på bloglovin, må være Tones Tankesprell, og den har jeg sikkert nevnt tusen ganger før på bloggen min! Søte jenten! ..Marianns Fam Johansen har jeg også fulgt en stund nå..denne dama har faktisk tegnet tegneserie..noe jeg gjerne skulle sett! Er rett og slett blitt glad i henne og hennes bein-i-nasa-morsomme innlegg, tihi. Maria Reindal; hobbyfotograf som tar kjempefine bilder og som jeg har blitt skikkelig bloggeglad i (om det er et ord..?). Venter forresten fremdeles på flere klesinnlegg!

I Karins boble. Trenger vel ikke skrive mer her..min bloggmentor, hihi! Morsomme, søte Ida-Talette..som jeg håper kommer med et nytt innlegg snart..host. Lille Hege; Litlo, er brenn ny mamma blitt! Hvorfor oppdaget jeg ikke bloggen hennes før ..? Sukk! Søteste Mona med den store trenings- og reiselysten.. Mammaen Maritas surrealistiske verden , som jeg virkelig håper får seg leilighet snart og at lykken vil flire hennes vei! Fjortisen blant bloglovin-samlingen, men som ikke er fjortis, hihi. Renate som begynnte på frisørlinje i høst; måtte hun bli den besteste!

Fine ballerina-damen Siv-Anette. Fargesprakende Malas Stars and Butterflies. Kjempeflinke tegnejenten Ida Våg. Journalistspiren Carina med The Late Parade. Ane og Tiriltungen som jeg begge har fra folkehøyskoletider, og som jeg sniker litt på uten å kommentere, hehe! Anne-Irene som har termin nesten samtidig som jeg, og som jeg også sniker på. Mamma Benti som jeg ganske nylig har begynnt å følge. Samma med Cristine Løvendahl som kommer fra nabohjembyen min..og Eli og Frk. Plosiv.

Jepp, et usagt nyttårsforsett jeg har er tydeligvis å begynne å lese andre og flere blogger enn de jeg til nå har lest..så her kommer det enda flere jeg sånn omtrent nettopp har begynnt å følge! Nemlig Lars, som spiser, drikker og synser, Mammaprat, Bergljots fjaseblogg, Ingvilds matblogg, morsomme Mariannes tant og fjas, skjønneste melketennene Ickle og Lardee i My milk toof, Nøstebarns egen blogg Nøstebloggen, artige mamma Pias verden, Siris verden, kjempeflinke TegneHanne, Cathrines Treningslaila, Trines mektige matblogg (sikle!), Gudrun Jona og hodet hennes, kreative UnePune, gravide web-Linn, Rebekka-Jennies nye blogg og som oppenfor nevnt Kristine Fargerik, Sense of life og Livs stil, phu!!

Jeg burde heller ha lagt alle disse på linker
..jeg vet..sukk..men her er de altså! Hihi! Nå skal jeg pelle den gravide rompa mi i seng. Tidlig opp for å gå til legekontroll..

En liten edit, etter kommentar fra Mona: Vil du ta en liten oppfordring og lage lignende innlegg som dette..? Det hadde vært kjempegøy å se hva dere har lest av blogger sånn fra den spede begynnelse og til nå; og kanskje hva som ligger i bloglovinen deres! :-)

12 kommentarer:

  1. Det var virkelig ikke lite du hadde å komme med av blogger der, nei! Og tusen takk, kjære du, for ditt håp. Gir meg mer håp å lese det :)

    De gjorde meg ganske så kjempe skuffa med å legge det fram slik. Jeg får ikke sove siden jeg tenker så på hva som skjer i morgen. For det er jo da de ringer å sier i fra om jeg får denne dumme leiligheta.

    Bruker ikke dentinox så mye, og jeg har bitering som man kan kjøle ned osv. Testet å kjøle den ned for første gang idag siden du minte meg på det, og overraskende nok holdt han den selv og koste seg masse med den. Selv om det så ut som han mest pattet på den :P Håper tennene kommer frem snart. Samtidig som jeg gruer meg til det også. For ammingen sin del..

    Som tannpleier... er det ikke ekkelt å rote rundt i munnen på folk? hva om de har dårlig ånde? ser for meg en del pinlige øyeblikk, men så er jeg rar. Hva med angst? møter du ikke mange som helst ikke vil være der? Jeg har egentlig litt angst jeg og. Men bare for å bårre. Det er så ubehagelig og den dumme bedøvninga funker aldri...

    SvarSlett
  2. Spennende! Helt frem til du begynte å ramse opp de du følger på bloglovin, så satt jeg her og følte meg som tidenes minst "verdensvante" blogger. Jeg har nemlig bare lest Kristine Fargerik og Heidi Larsen av dem du nevnte;) Men så dukket det opp mange flere kjente navn mot slutten, gitt. Veeeeldig hyggelig å bli nevnt, tusen takk<3 Ellers tipper jeg at både Lars og Gudru har kommet for å bli på bloglovin-lista, fine menneskene! Lars har vært lite aktiv i det siste, men det blir forhåpentligvis bedre nå som det er slutt på julekonsert-turneen med OGC. Og oi, jeg visste ikke at Rebekka-Jennie hadde startet å blogge igjen. Takk for info;)

    SvarSlett
  3. For et fantastisk innlegg. Nå har jeg masse nye blogger å kose meg med! Jeg som liksom skulle ha studiedag i dag! hehe... :) Tror jeg kupper ideen din og gjør noe lignende, hvis det er greit da! :)

    SvarSlett
  4. Sååå morro et innlegg, kreative du!!! Mange blogger jeg stikker nesa innom jeg også :) Håper jeg kommer over flere blogger jeg kan bølge jeg også:)

    Ha en fin dag da:D

    SvarSlett
  5. Du følger jammen med på mange blogger. Tusen takk for at du nevnte meg :) Jeg skal til Gran Canaria på lørdag, og handle på det fantastiske salget, så da blir det nok flere klesinnlegg :)

    SvarSlett
  6. Takk for at du nevnte meg! :D Jeg leste hele innlegget, jeg er syk nok til å like akkurat denne typen innlegg, haha! :D Jeg skal titte innom en del av de bloggene jeg ikke har hørt om, men mange av dem har jeg vært innom allerede. Matbloggen til Trine, bla - NAM!! Ida Våg er mitt tegne - idol, Gudrun Jona også, fantastisk flinke mennesker.

    Ang min tegneseriekarriere - som for øvrig var veldig kort, så fins det dessverre ingen beviser for dette nå i dag! Jeg vet egentlig ikke om jeg skal være letta eller lei meg for det, for jeg troooor jeg ville syns det var MER enn pinlig lesing i dag - jeg var tross alt 18 år, og det var tross alt BILLY, høhø.... ! Men det kommer mer tegning på bloggen min også, jeg må bare bremse jordens rotasjon litt først....!

    SvarSlett
  7. Ååååå, nå blei jeg glad langt inn i hjerterota :D Utrolig koselig å bli nevnt på din finfine blogg :) Termin nærmer seg vel med stormskritt nå!? Herlighet, sååå spennende :) Nå setter jeg kursen innover mot Oslo da min kjære Anniken nevnte s-a-l-g på Zara ;) Hoho

    SvarSlett
  8. Tusen takk for tips av blogger. Trenger noe å lese når permisjonen min begynner neste fredag, så skal lagre dette innlegget :)
    Og tusen takk for at du nevnte meg! :D

    SvarSlett
  9. Herlig du!! Ser vi leser mange av de sammen og mange fine jeg skal sjekke ut! Tuuuuusen takk for at du nevner meg her! Jeg navnte jo mange blogger jeg liker nok til å ville møtt for litt siden, ville hatt med deg også, men det var så nylig ennå da. Nå er du blant en av toppfavorittene! Huff gruer meg nesten til du blir mamma jeg og dine søte snille ord uteblir mer

    SvarSlett
  10. å forresten så kommer et innlegg om masteroppgava neste gang tenker jeg;)

    SvarSlett
  11. Mange fine blogger her! Rart hvordan smak og interessert utvikler seg og man finner nye blogger! Jeg tror mange har utviklet interiør og mote-sans på grunn av inspirasjon fra andre blogger! Jeg vet jeg har det i alle fall... Hyggelig å bli nevnt her i alle fall! :)

    SvarSlett
  12. så koselig at du følger bloggen min :)

    SvarSlett

Spamming og usaklige ting slettes. Sånn ellers er du fri til å kommentere som du vil :-)