onsdag, februar 15, 2012

Spise selv!

Avledningsmanøvre..Har du ikke barn men tenker å anskaffe deg ett av disse små trollene, så lær deg ordet veldig godt i forkant!

..Jeg skulle nemlig ommøblere i kjøleskapet og vaske litt i det. I mellomtiden skulle Lina spise, men jeg kunne jo ikke mate henne samtidig som jeg vasket kjøleskapet. Det å vaske kjøleskapet med Lina løpende omkring er nesten uaktuelt..da går hun inn i alle skapene som IKKE er barnesikret (to stykker..og hun vet veldig godt hvilke det er), eller så finner jeg henne plaskende med begge hendene i do. Eller med hendene innsmurt i bæsj etter å ha funnet bleiebøtten (dette skjedde senest idag..). Gagg. Så derfor ble hun pent plassert i stolen sin, og værsegod og spis!


...Det ble litt opprydningsarbeid etterpå. Smekken hadde hun ikke på seg. Den klarer hun fint å kvitte seg med ganske raskt. TGFW. Thank gådd for washingmachine. Hun haaater alt som har med klær og påkledning for tida! Bleien skiftes KUN i nøden, når det er noe brunt oppi for å si det sånn. Det positive er at hun har lært at det ikke er så lurt å slenge hodet tilbake når hun legger seg ned i tanngnisslende protest. Da slipper vi grinings når hun slår hodet sitt i steingulvet for n-te gangen. Små barn, store tårer. Når de endelig sover søtt og stille i sengen sin om kvelden så er det likevel verdt det...

14 kommentarer:

 1. Hahahaha.. ojjj, djeeeesus!

  Vi har ikke helt kommet til den middagsselvspisingen enda, og det er jeg litt glad for. Sophia får brødskive, frukt og grønnsaker for å spise selv men det blir liksom ikke SÅ mye gris av. Her om dagen spiste hun litt ris da, det ble smurt overalt etter hun var ferdig.

  Jeg er iallefall også glad vi har vaskemaskiN!!!!!!!

  SvarSlett
 2. Burde vel nesten ikke si det men...åå så gla jeg er for at det er andre en meg som sliter med påkledning! Gleder meg sånn til sommeren og lite klær!
  Men du er tøff som lar henne spise sånn mat selv... Hadde aldri skjedd her i huset!

  Tenk hva de gjorde før vaskemaskinen kom a?

  SvarSlett
 3. Jeg synes det er kult at du lar henne spise selv, selv om det blir mye grisings, men det kommer du til å få igjen for senere :-) Ja, hva skulle vi gjort uten vaskemaskinen?! Veldig glad for at jeg lever i den tiden jeg gjør, ja :-)

  SV:
  Tusen takk, ja hun var kjempestilig, hun så plutselig så voksen ut! hihi. Lånte høye sko av meg gjorde hun også :-)
  Jeg tror de følte seg litt kjendisaktige også, de var så høytidelige vet du, når de fikk "velkomstdrinken" og måtte stille seg opp ved veggen for å ta bilde. Gøy å gjøre litt ekstra ut av det :-)

  Håper at du har en super dag videre! :-)

  SvarSlett
 4. Liker at vi ikkje er de einaste der det ser fælt ut under stolen etter et måltid... Jonah skulle spise fiskesuppe her hinn dagen... Åleina... ;) Riktig god helg! :)

  SvarSlett
 5. Haha dere burde vært filmet! Ser for meg så mye morsomt her nå, morsomt for meg som tenker på at dette iallefall. Frustrasjon og kjedsomhet for dere sikkert:P Tror Lina er ei bestemt frøken jeg!

  SvarSlett
 6. hehe, ser ut som litt av et opprydningsarbeid. Det blir ofte sånn når de små spiser.:)
  SV;Ja, de sender The river passe sendt. Her i hjemmet er det frustrerte fruer på tirsdager,så jeg får ikke sett den på MAX da. Men ser den på pcen min.

  SvarSlett
 7. Jeg er så G.L.A.D for at det ikke bare er meg. Akkurat det samme foregår her HVER dag. Skuldrene mine de har funnet permanent tilværelse oppunderørene. Og der blir de nok. Hohoy for en sjarmerende alder altså!! Sliten? Hæ, hva, hvem? Men ja, når de ligger der i en rar stilling i senga, så fredelig og fin ... da er det nesten glemt. Helt til de beveger seg litt, og man tenker iiiish ikkevåkne ikkevåkne!

  SvarSlett
 8. Haha, kjenner jeg blir helt stresset over hvor vanskelig det er å få disse småtrollene til å sitte i ro :P Men som du sier er jo alt verdt det når man kommer til kvelden :)

  SV: Ja, neste helg håper jeg at kjøkkenet er i rute igjen! :D

  SvarSlett
 9. Haha! Kjenner tendensen!

  Ang. bleietips, så har vi det som kjent sånn her også, men da spesielt når det ER noe brunt oppi bleia. Jeg har ingen lure triks, dessverre, annet enn å kleppe tak i ungen - som i mitt tilfeller er betraktelig mer mobil enn din - flå av klærne så skånsomt som mulig, også lempe kroppen oppi badekaret og spyle av med dusjen. Rett før barnet blir blå i fjeset av å skrike, passer du på å trø på den nye bleien, av type Up and go, mens han eller hun gisper etter oksygen etter raseriutbruddet. Det er, beklageligvis, mitt beste råd :P

  SvarSlett
 10. Haha, huff. Den biologiske klokka mi tikker ikke så veldig for tiden, kjenner jeg.. ;)

  SvarSlett
 11. hahaha, ja, du sier noe. Brage må også plasseres i stolen sin. Også er det jo sånn da at hvis han finner noe på gulvet som kan puttes i munnen, så putter han det i munnen. Så nå om dagen gjør jeg ikke annet enn å løpe etter han mens jeg roper "ikke spis det, ÆSJ!!" hehe

  Som du sier, når de sover søtt i sengen sin, er det sååå verdt det <3

  SvarSlett
 12. SIV! Nå skjønner jeg intenting her. Trodde du hadde forlatt den store, vide bloggverdenen, men oppdaget nettopp til min store glede, at du i aller høyeste grad er her!! Av en eller annen merksnodig grunn fulgte jeg deg ikke lenger på Bloglovin?! Creapy.no. Vurderte å leite deg opp på facebook og det hele. Nuvel, nå vet jeg hva jeg skal kose meg med de neste minuttene - lese meg opp om deg og Lina :) Hihi. Hurra, nå ble jeg så glad :)

  SvarSlett
 13. SV:
  Tusen takk :-))
  Føler meg litt bedre nå, så det er vel ikke lenge før jeg er oppe og hopper igjen :-)

  Håper at du og dine er friske og raske!

  Ha en super søndag!

  SvarSlett
 14. hihihi! :D er vel sånn det er med småttiser! :) men de lærer jo fort etterhvert da :)

  SvarSlett

Spamming og usaklige ting slettes. Sånn ellers er du fri til å kommentere som du vil :-)