mandag, februar 27, 2012

En dag i Linas liv. Volume 2.

Grynt. Lina er våken, og da er resten av huset også våkne. Pappaen hennes står og barberer seg på badet mens jeg tasser inn til en utsovet bylt som ligger og spreller i soveposen sin. SOVEPOSE nemlig, er utrolig greit når bebbisen bare sparker av seg dyna! Hun klarer ikke bevege seg så mye i den, og det er en fantastisk fordel som; jeg har tro på, gjør at hun sover bedre om natta også. Takk Stokke for soveposer til små barn!!


Teite stellebord. Noe av det Lina misliker sterkest her i verden! Ligge på ryggen i hele 30 sekunder, er du GAL mamma!? Etter bodyen var spent på, prøvde hun seg på en salto. Hennes personlige livvakt reddet henne, og hovedpersonen selv pilte bort til badekaret og satte seg oppi det. I protest liksom. Undertegnede begynte å stelle seg selv, så da ble det liksom win-win for oss begge. Før jeg klasket rompa hennes opp igjen på stellebordet for å stappe den lille, viltre og egenrådige tassen oppi strømpebuksa si! PHU. En hastig vaskeklut over de viktigste områdene i ansikt og hender, og vips var morgenstellet over!


En liten løpetur senere stod vi på kjøkkenet og smørte brødskive til Lina og varmet melk. Melk er det beste i hele verden konstanterte Lina her om dagen! Det er ingenting som slår det. Hvis ikke hun får nok av det, kommer furteleppa fram... Siden undertegnede ikke gidder sitte ved kjøkkenbordet i en halvtime for å se på at lillefrøkna gnavler i seg skiven, lar jeg henne istedet få grise den over glassbordet i stuen. Det virker som hun prøver å dandere det i mønster. Da sitter det også bedre fast. Bare til informasjon liksom. Eventuelt sitter det også særdeles godt fast på kattepyser. Prim-pus.


Lina øver seg for tiden på å klatre opp i sofaen. Tenk, igår hadde vi et lite, nusselig barn som stod på gulvet og maste til seg grønnsaker og kylling (ikke at vi spiser middag i sofaen. Vi gjør ikke det altså. Aldri. Hvis noen lurte.). Idag hadde vi en klatremus som viste null barmhjertighet idet hun kneivte seg opp i sofaen med spisse knær (de føltes hvertfall sånn ut i låret mitt). Etter litt klatring og diverse diskusjon med henne om å slippe tak i lysestaken hun klarte grabbe tak i, var det plutselig et akutt, illeluktende behov for tid på stellebordet igjen. Let deg opp til 2. avsnittet for å få en oppfattelse av sånn ca hvordan det utspant seg.


Etter både mer av yndlingsdrikken hennes, litt lek, en liten lall og et bedre fruktfat (som stort sett ble most utover gulvet. Bringebær anbefales fjernet snarlig fra tepper), var det tid for å komme seg ut i vognen litt. Etter 45 minutter skjer det som skjer stadig oftere; vesla begynner å surmule. Hun vil ned på bakken og spise småstein... Trikset er da å gå fortere, for da forstår hun faktisk at det kan få fatale konsekvenser å falle ned på bakken under den store farten. Enn så lenge. 2 minutter før vi var fremme ved huset skjedde det vanlige; Lina sovnet...


Lenge sov hun ikke. Det var jo midt i middagstida hennes! Middag ja..et h...for tida!! Gah. Har dandert et stooort badehåndkle under stolen hennes. Tiden er nemlig kommet for å lære seg å spise selv. Til en viss grad hvertfall. Hun blir jo snart barnehagebarn og stoor jente! Middag altså..Jeg tar mat på skjeen hennes, og stapper den inni hånda hennes. Så satser jeg på at den finner veien til munnen hennes. Før den havner på veggen..eller i taket..på bordet..i håret hennes..i håret mitt..på den fine hjemmestrikkede buksa hennes..sukk. You name it. Skal jeg fortelle en hemmelighet sånn liksågodt? Naboen vår har hund. Den får barnemat hveeer dag den. Dessverre har vi ikke hund, og dessverre er katten vår for kresen, så her er det fram med den gode, gamle vaskekluten. Fort som svint. Vet du for eksempel at grøt setter seg ufattelig godt fast i parkett??


Endelig kom pappaen hennes hjem fra jobb, og hun ble sååå glad! Dritkjedelig å være med mamma hele dagen! sa hun til han (et blikk kan si mer enn tusen ord..), før hun plasserte seg i fanget hans og insisterte på å se på Spesialagent Oso. Vi voksne spiste så en bedre middag med laks (i sofaen? Ja!), og fikk plassert både det og endel grønnsaker i gapet til denne lille sofa-erobreren vi plutselig fikk oss idag. En flaske melk og litt tannbørsting etter satt en liten fornøyd tass inni soveposen sin på mammas fang og så Tøfferud. Disney Junior har en fin natta-sang, og etter den var det marsj i seng. Eller bær i seng egentlig, siden hun ikke klarer gå med soveposen på..

En helt vanlig dag altså, og sånn går nu dagan nå! ..Og godt er det :-)


14 kommentarer:

 1. hihi, vi har savnet dere! ;)

  de er heldige, de små, som er så skjønne uten så mye morgenstell! ;) lille her i huset har egentlig alltid vært flink til å ligge på stellebordet, hun setter seg ikke opp eller noe. men i det siste blir hun bare SINT SINT SINT og da må jeg synge eller tulle eller gi henne en vaskeklut å sutte på (wat). heeeeeeeh!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, er det nå jeg bør skrive "bra!"..? ;-) Hyggelig å være savnet!

   Ja, avledningsmanøvre er gull verdt! Her synges det eller suttes på vaskeklut eller det jeg måtte ha for hånd, hehe. Hårstrikk fikk hun ikke lov til å leke med før, men nå stapper jeg dem gjerne inn i munnen hennes selv, for å komme helskinnet fra bæsjebleieskiftet :-D

   Slett
 2. Du skriver veldig bra Siv, morsomt og underholdene! Lille frøkna kan virkelig det å holde liv i dere. Jeg er et godt a-menneske, men jeg hadde virkelig måtte lagt om for å klart å holde følge her tror jeg altså gitt. Og så må man være sterk og i god form. Nok å henge fingrene i!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, hihi :-) Er det rart jeg trener..? :-P

   Slett
 3. Og DER begynte uret mitt å ringe litt, dette var egentlig bare koselig lesning! Lina har iallefall en skribent til mor, uten tvil! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi hadde en fin dag ja :-) Du må se til å få deg en liten en selv snart da.. ;-)

   Slett
 4. Hahaha! Kjente meg så altfor godt igjen!
  Takk høyere makter for soveposer ja :) Her er stellebordet byttet ut med en IKEA matte på baderomsgulvet etter et svalestup som kunne gått galt :S Ellers er anbefalles lån av en levende støvsuger minst en gang til dagen ;) Her i huset har vi lært at det ikke bare er hendig, men til og med MORSOMT å gi hele lunsjen sin til den firbente, for da blir hun jo så glad :P

  SvarSlett
 5. Jøye, jøye meg! Stuper du i seng klokka ti om kvelden? Veeeeldig god underholdningsverdi i det du skriver, og egentlig et litt fint prevensjonsmiddel for ei halv-baby-syk som meg å lese. Å være på helsestasjonen å se struttende gravide og skjønne babyer vekker både den ene og den andre tanken... :-) Har dere fått barnehageplass til Lina? Hvor gammel har ho blitt nå igjen?

  SvarSlett
 6. Thea har begynt å frese når jeg skal vaske henne i ansiktet, haha! Herregud for en alder. Det er som å lese om oss. Alt er en kamp!! Hele huset ser jo virkelig ikke KLOKT ut. Jeg grøsser på ryggen bare noen nevner besøk. Og det blir ikke bedre når Alex er hjemme med henne. Han syns jo selv det er ryddig og fint, men nei.

  SvarSlett
 7. Hihihi, lille sjarmklumpen! :) Som virkelig har sine egne meninger :P

  SvarSlett
 8. Hihi, disse innleggene har vært savnet!! Du skriver så bra at jeg ser det som en film foran meg, og så fniser jeg litt, enda jeg ser den bittelitt oppgitte mammaen av og til inne i filmen :-))

  SV:
  JOOO! Det har jeg ikke tenkt på, men det må selvfølgelig være grunnen til at jeg plutselig liker grønt! Jeg liker virkelig ikke grønt til vanlig! Kjempefint på andre, men ikke på meg har jeg tenkt. Men nå er våren her, og da liker jeg grønt! Sak oppklart! *hihi*

  SvarSlett
 9. Haha! :D Morsomt å lese, veldig godt skrevet - og lett gjenkjennelig, hehe! :D

  //Har svart deg litt på min blogg, men sier her også - jeg føler meg et stort hakk freshere nå enn jeg gjorde forrige uke, så jeg satser på at denne bølgedalen nå er ferdig! Det er så pyton å føle seg bare sånn passe mellomfornøyd med tilværelsen, sånn vil jeg ikke ha det! ;)

  SvarSlett
 10. Ha ha, du får kle av ho når ho sitter og spiser, og så rett i badekaret etterpå. Spesialagent Oso er noe for seg selv. Virkelig avanserte oppdrag han er på.

  SvarSlett
 11. Viss ho herlige dattera di kunne informert min sønn om at skiver er bra, så hadde det vært noe ;) har dere begynt m pottetrening forresten? Eg aner ikkje hvordan det skal gå til her i huset... Han nekter å sitte stille.... Hehe

  SvarSlett

Spamming og usaklige ting slettes. Sånn ellers er du fri til å kommentere som du vil :-)